AGENDA

OKT/NOV/DEC

Alle zondagen vanaf 13.00 uur

HIGH WINE

Geniet op zondag middag van onze ‘High Wine’. Voor €15,- p.p. krijg je toelichting bij 3 proefglazen wijn, brood, knabbeltjes en een amuse. De wijnen zijn altijd thematisch met elkaar verbonden.

 

Alle andere dagen ben je ook welkom voor een High Wine, dan is het fijn als je even reserveert. Een High Wine is ook leuk voor groepen. 

 

ZONDAG 19 NOVEMBER

DINER PENSANT

Vesters X De Nieuwe Winkel =

Voer Voor Discussie

 

In een unieke samenwerking leggen twee Nijmeegse topchefs de culinaire dilemma’s van deze tijd bloot. Jeroen Vesters van Restaurant Vesters en Emile van der Staak van Restaurant De Nieuwe Winkel serveren samen een menu waarin zij gastronomische vraagstukken aan hun publiek voorleggen.

 

Verschillende  thema’s, die met medewerking van wetenschapsethicus en docent van het jaar aan de Radboud Universiteit Luca Consoli en Wijnconsulent Cor Balfoort worden besproken worden telkens gekoppeld aan een gerecht. Vragen die we stellen zijn bijvoorbeeld;

 - “wat is de verantwoordelijkheid van een chefkok?” 

Ons landschap is het resultaat van wat we eten. Wat is dan het dieet van de toekomst?

Een derde van al het voedsel gaat verloren of wordt weggegooid. Kun je koken zonder afval?

Moeten we streven naar 100% voedselveiligheid of is gastronomische ongehoorzaamheid geoorloofd?

 

Van der Staak en Vesters serveren samen een viergangmenu waarbij elk gerecht een  discussie over een thema uitlokt bij de deelnemers. Bij het menu inbegrepen is een wijnarrangement en er wordt afgesloten en nagepraat bij de koffie. Dit eenmalige evenement vindt plaats op zondag 19 november.  

 

Locatie:          Restaurant Vesters aan de Groesbeeksedwarsweg 307 te Nijmegen.

Datum:          zondag 19 november

Aanvang:       17:00, geschatte eindtijd 20:30.

De kosten voor het 4-gangenmenu inclusief water, wijn en café complet zijn:

€ 79,00 per persoon.

 

Reserveren kan op 024 3296968 of via (niet via de reserveringsmodule op de website).

 

‘pique-nique de vigneron'

Een rondleiding, proeverij en luxe, late lunch tussen de wijnstokken van de Daalgaard in Sint Agatha. 49,- p.p. excl. vervoer.

13:00-17:30 uur

Reserveer via de module op onze website.

Beperkt aantal plaatsen!

 

Restaurant Vesters